Agenda

Venue: Virtual Meeting - link to the livestream: https://oxon.cc/Health10092020

Contact: Julieta Estremadoyro, Partnership Board Officer  Tel: (01865) 326464; Email:  commissioning.partnershipboard@oxfordshire.gov.uk

Items
No. Item

1.

Welcome by Chairman

2.

Apologies for Absence and Temporary Appointments

3.

Declaration of Interest - see guidance note opposite

4.

Petitions and Public Address

2 to 2:10pm

10 minutes

 

The Director of Public Health, Ansaf Azhar, will provide an update on the COVID 19 situation in Oxfordshire

5.

Notice of Any Other Business

2:10 to 2:15pm

5 minutes

 

To enable members of the Board to give notice of any urgent matters to be raised at the end of the meeting

6.

Note of Decision of Last Meeting pdf icon PDF 385 KB

2:15 to 2:25pm

10 minutes

 

To approve the Note of Decisions of the meeting held on 14th May and to receive information arising from them.

7.

Performance Report - Effect of COVID 19 pdf icon PDF 306 KB

2:25 to 2:35 pm

10 minutes

 

Report presented by Ansaf Azhar, Director of Public Health, OCC

 

To receive an update on performance and discuss any Red or Amber rated indicators in the context of COVID 19.

8.

Director of Public Health Annual Report

2:35 to 2:55

20 minutes

 

Report presented by Ansaf Azhar, Director of Public Health, OCC

 

To explain the focus of the recent Director of Public Health Annual Report and present the findings.

The report is available at:

https://www.oxfordshire.gov.uk/sites/default/files/file/public-health/PublicHealthAnnualReportMay2020.pdf

 

9.

Report from Healthwatch Oxfordshire Ambassador pdf icon PDF 156 KB

2:55 to 3:05pm

10 minutes

 

Report presented by Andrew McLellan, Healthwatch Oxfordshire trustee

 

To receive updates from Healthwatch Oxfordshire on topics relevant to the Board.

10.

Drug and Alcohol Partnership Strategy pdf icon PDF 1 MB

3:05 to 3:15pm

10 minutes

 

Report presented by Kate Holburn, Head of Public Health Programmes, OCC

 

To sign off the Drug and Alcohol Partnership Strategy for Oxfordshire.

Break

5 minutes break

11.

Affordable Warmth Network pdf icon PDF 229 KB

3:20 to 3:30pm

10 minutes

 

Report presented by Alison Vickers, Project Manager, National Energy Foundation.

 

To receive an update on the latest development.

12.

Housing Support Advisory Group update pdf icon PDF 217 KB

3:30 to 3:40pm

10 minutes

 

Report presented by Jaffa Holland, Chair of HSAG and Gillian Douglas, Assistant Director for Housing, OCC/CDC

 

To update the Board on the work of the Housing Support Advisory Group including

           Performance indicators update

           Progress of actions taken in the context of COVID 19 responses.

13.

Active Oxfordshire Report pdf icon PDF 1 MB

3:40 to 3:50pm

10 minutes

 

Report presented by Annie Holden and Alan Webb, Active Oxfordshire

 

To update the Board on

           Active Lives data

           Information on COVID- 19

           Actions on areas of deprivation

           Ambitions on tackling inactivity and inequality.

14.

Changing Streets as an effect of COVID 19 pdf icon PDF 915 KB

3:50 to 4:00

10 minutes

 

Report presented by Rosie Rowe, Healthy Place Shaping lead, Wellbeing Directorate, Cherwell District Council

 

To update on funding opportunities and the Healthy Place Shaping agenda in the context of COVID 19.

15.

Forward Plan pdf icon PDF 126 KB

4:00 to 4:05

5 minutes

 

Presented by Eunan O’Neill, Consultant in Public Health, OCC

 

Discussion and suggestions for future items.

16.

Any other business

Items for Information Only pdf icon PDF 203 KB

·         Making Every Contact Count

Report prepared by Kate Austin, Health Improvement Practitioner, OCC

 

·         Healthy Weight – Whole System Approach

Report prepared by Jannette Smith, Health Improvement Principal, OCC

 

Additional documents: