Agenda

Venue: Town Hall, Oxford

Contact: Julieta Estremadoyro, Partnership Board Officer  Tel: (01865) 326464; Email:  commissioning.partnershipboard@oxfordshire.gov.uk

Items
Note No. Item

1 mins

1.

Welcome by Chairman

2.01 pm
2 mins

2.

Apologies for Absence and Temporary Appointments

2.03 pm
1 mins

3.

Declaration of Interest - see guidance note opposite

2.04 pm
1 mins

4.

Petitions and Public Address

2.05 pm
5 mins

5.

Notice of Any Other Business

14:05

5 Minutes

 

To enable members of the Board to give notice of any urgent matters to be raised at the end of the meeting.

2.10 pm
10 mins

6.

Note of Decision of Last Meeting pdf icon PDF 356 KB

14:10

10 Minutes

 

To approve the Note of Decisions of the meeting held on 16th May 2019 and to receive information arising from them.

2.15 pm
15 mins

7.

Performance Framework and Report Card on MMR vaccination pdf icon PDF 479 KB

14:15

15 Minutes

 

Reports presented by Ansaf Azhar, Director of Public Health, Oxfordshire County Council and Dr. Nisha Jayatilleke, Consultant in Public Health, NHS England

 

To receive and update on performance and discuss any Red and Amber rated indicators.

To discuss proposals for improving uptake of MMR vaccinations in Oxfordshire.

Additional documents:

2.30 pm
10 mins

8.

Introduction to the new Healthwatch Ambassador

14:30

10 minutes

 

Presentation by Andy McLellan, Oxfordshire Healthwatch Ambassador

 

To receive updates from Healthwatch Oxfordshire on topics relevant to the Board.

 

2.40 pm
20 mins

9.

Housing Support Advisory Group report pdf icon PDF 330 KB

14:40

20 Minutes

 

Report presented by Nerys Parry, Housing Strategy & Needs Manager, Oxford City Council - HSAG Chair

 

To update the Board on the work of the Housing Support Advisory Group including:

·       Performance indicators update

·       Process for an independent review of deaths of homeless or recently house people

·       Plans for Transformation & future commissioning

                                            

3.00 pm
10 mins

10.

Affordable Warmth Network update pdf icon PDF 1 MB

15:00

10 Minutes

 

Report present by Katharine Eveleigh, Health Improvement Practitioner, Oxfordshire County Council

 

To discuss proposals for increasing referrals from health professionals for home improvements which result in warmer homes.

3.10 pm
20 mins

11.

Whole System Approach to Healthy Weight pdf icon PDF 212 KB

15:10

20 Minutes

 

Report presented by Donna Husband, Head of Public Health Programmes and Jannette Smith, Health Improvement Principal, Oxfordshire County Council

 

To receive an update on national guidance and local implementation of the Whole Systems Approach to Obesity and discuss next steps.

3.30 pm
10 mins

12.

Diabetes Transformation overview and progress report pdf icon PDF 930 KB

15:30

10 Minutes

 

Report presented by Paul Swan, Transformation Programme Manager, Long Term Conditions, Oxfordshire Clinical Commissioning Group

 

To understand the scope and progress with Diabetes Prevention initiatives in Oxfordshire in the context of the whole systems approach to obesity.

3.40 pm
10 mins

13.

Making Every Contact Count pdf icon PDF 231 KB

15:40

10 Minutes

 

Presented by Kate Austin, Health Improvement Practitioner, Oxfordshire County Council

 

To receive an update on the training and implementation of Making Every Contact Count (MECC) from the Oxfordshire MECC System Implementation Group.

3.50 pm
10 mins

14.

Domestic Abuse update pdf icon PDF 121 KB

15:50

10 Minutes

 

Report presented by Sarah Carter, Strategic Lead Domestic Abuse, Oxfordshire County Council

 

To receive an update on progress in developing the Domestic Abuse Strategy and discuss the range of indicators that will monitor progress.

Additional documents:

4.05 pm
5 mins

15.

Forward Plan pdf icon PDF 113 KB

16:05

5 Minutes

 

Presented by Jackie Wilderspin, Public Health Specialist, HIB Lead Officer, Oxfordshire County Council

 

Discussion and suggestion for future items.

ITEMS FOR INFORMATION ONLY