Agenda

Venue: Town Hall, Oxford

Contact: Sue Gibbens, Senior Business Management Support Officer  Tel: (01865) 323580; Email:  susan.gibbens@oxfordshire.gov.uk

Items
No. Item

1.

Welcome and Introductions

2.

Apologies for Absence and Temporary Appointments

3.

Declaration of Interest - see guidance note opposite

4.

Petitions and Public Address

5.

Introduction to the Health Improvement Board and update on changes to the Health and Wellbeing Board

2:05pm

15 minutes

 

Report presented by Dr Jonathan McWilliam.

 

To set the context for reporting on existing work and setting new priorities.

6.

Note of Decision of Last Meeting pdf icon PDF 294 KB

2.20pm

15 minutes

 

To approve the Note of Decisions of the meeting held on 1st May 2018 and to receive information arising from them.

 

Active Oxfordshire Update, verbal update by Keith Johnson on progress and appointment of new Chief Executive, Paul Brivio.

Additional documents:

7.

Performance Report - end of year 2017-18 pdf icon PDF 170 KB

2:35pm

10 minutes

 

Performance report presented by Dr Jonathan McWilliam/Jackie Wilderspin.

8.

Future priorities for the Health Improvement Board pdf icon PDF 433 KB

2:45pm

30 minutes

 

Reports presented by Jackie Wilderspin and Kiren Collison.

 

To include an overview of Social Prescribing in Oxfordshire

 

To consider the proposed priorities for the work of the Board in the context of the emerging Joint HWB Strategy for Oxfordshire

 

Additional documents:

9.

Mental Wellbeing Framework pdf icon PDF 439 KB

3:15pm

15 minutes

 

Report presented by Donna Husband

 

Proposed framework and details of the process to sign up to the Prevention Concordat.

10.

Healthy New Towns - learning from work in Bicester and Barton and Community Placemaking Charter pdf icon PDF 439 KB

3:30pm

25 minutes

 

Report presented by Rosie Row, Azul Strong and Tom McCulloch.

 

Information presented on the progress since the event in April 2018.  Outline of the Placemaking Charter from Communities First.

 

 

Additional documents:

11.

Making Every Contact Count - overview and current work pdf icon PDF 176 KB

3:55pm

5 minutes

 

Report presented by Kate Austin.

 

To inform all members of HIB of current work and opportunities to get involved.

12.

Healthwatch Ambassador's Report pdf icon PDF 250 KB

4:00pm

10 minutes

 

Report presented by Richard Lohman.

13.

Domestic Abuse Strategy Group update pdf icon PDF 125 KB

4:10pm

5 minutes

 

Report presented by Sarah Breton

 

To update the Board on recent work.

 

14.

Any Other Business and Forward Plan

4.15pm

5 minutes

 

The forward plan is presented by District Councillor Andrew McHugh, Chairman of the Health Improvement Board.

 

The Board is asked to note the items on the forward plan and propose any areas for future discussion.