Agenda

Venue: Town Hall, Oxford

Contact: Helena Jones, Policy Officer  Tel: 07500 784428; Email:  helena.jones@oxfordshire.gov.uk

Items
No. Item

1.

Welcome by Chairman, District Councillor Anna Badcock

2.00

2.

Apologies for Absence and Temporary Appointments

3.

Declaration of Interest - see guidance note opposite

4.

Petitions and Public Address

5.

Minutes of Last Meeting pdf icon PDF 258 KB

2.05pm

10 minutes

 

To approve the minutes of the meeting held on 26 September 2017 and to receive information arising from them.

6.

Performance Report pdf icon PDF 144 KB

2.15pm

15 minutes

 

Performance report presented by Public Health Team, Oxfordshire County Council

 

A report on progress against the targets of the Health Improvement Board in Quarter 2, including Quarter 3 data where available.

 

Two additional reports include a breakdown of performance against housing indicators and an exception report from the Housing Support Advisory Group on rough sleeping.

 

 

Additional documents:

7.

Trailblazer Project and the City Conversation on Rough Sleeping pdf icon PDF 79 KB

2.30

15 minutes

 

Report on the Trailblazer Programme presented by Nery Parry, System Change Manager – Trailblazer Programme.

 

The report provides an update on the progress made on the key areas of work in this local homelessness programme. The programme summary gives an brief overview of the work.

 

Report on the City Conversation on Rough Sleeping presented by Dani Granito, Policy and Partnership Team Manager, Oxford City Council.

 

The report shares an update on the partnership event which happened on 28th November 2018 and the next steps following this event. The statement of intent provides the agreed vision and common ground from the event.

Additional documents:

8.

Health Inequalities Commission pdf icon PDF 378 KB

2.45

10 minutes

 

Report presented by Jackie Wilderspin, Public Health Specialist, Oxfordshire County Council.

 

The report gives a comprehensive overview of progress against each of the 60 recommendations in the Oxfordshire Health Inequalities Commission report.

 

 

9.

Welfare Reform pdf icon PDF 191 KB

2.55

15 minutes

 

Report presented by Paul Wilding, Revenues & Benefits Programme Manager, Oxford City Council.

 

The report discusses the impacts of the rollout of Universal Credit and recommends areas for further exploration. The report focuses on data from Oxford City but identifies wider themes that affect Oxfordshire as a whole.

 

10.

Domestic Abuse Strategic Board pdf icon PDF 180 KB

3.10

15 minutes

 

Report presented by Sarah Breton, Lead Commissioner (Children and Maternity), Oxfordshire County Council.

 

The report shares the outcomes of the most recent meeting of the Domestic Abuse Strategic Board.

11.

Oxfordshire Sport and Physical Activity (OxSPA)

3.25

20 minutes

 

Verbal report presented by Keith Johnson, Chairman, Oxfordshire Sport & Physical Activity.

 

An update will be provided on the current position of OxSPA and the work undertaken through the partnership.

12.

Healthwatch Ambassador's Report

3.45

5 minutes

 

Verbal report presented by Richard Lohman, Healthwatch Ambassador.

13.

Review of Health Improvement Board Terms of reference pdf icon PDF 104 KB

3.50

10 minutes

 

Members are asked to review the Board’s terms of reference and agree revisions to go forward to the Health and Wellbeing Board for approval.

 

14.

Forward Plan and Any Other Business pdf icon PDF 26 KB

4.00

5 minutes

 

The forward plan is presented by District Councillor Anna Badcock, Chairman of the Health Improvement Board.

 

The Board is asked to note the items on the forward plan and propose any areas for future discussion.