Agenda

Venue: Town Hall, Oxford

Contact: Katie Read, Policy & Partnership Officer  Tel: (01865) 328272; Email:  katie.read@oxfordshire.gov.uk

Items
No. Item

1.

Welcome by Chairman, District Councillor Anna Badcock

2.

Apologies for Absence and Temporary Appointments

3.

Declaration of Interest - see guidance note opposite

4.

Petitions and Public Address

5.

Minutes of Last Meeting pdf icon PDF 257 KB

3.05pm

5 minutes

 

To approve the minutes of the meeting held on 20th April 2017 and to receive information arising from them.

6.

Performance Report pdf icon PDF 137 KB

3.10pm

25 minutes

 

Performance report presented by Dr Jonathan McWilliam, Director of Public Health, Oxfordshire County Council.

 

A report on progress against the targets of the Health Improvement Board in Quarter 4.

 

Annual Basket of Housing Indicators Report presented by: Jon Dearing, West Oxfordshire District Council & Chairman of the Housing Support Advisory Group

 

An annual report on performance against the housing indicators monitored by the Health Improvement Board under priority 10 and suggested areas for joint working going forward.

 

 

 

Additional documents:

7.

Draft 2017-18 priorities for the Oxfordshire Joint Health and Wellbeing Strategy pdf icon PDF 279 KB

3.35pm

20 minutes

 

Report presented by: Dr Jonathan McWilliam, Oxfordshire County Council

 

A draft revision of the Health Improvement Board priorities 8-11, for inclusion in the 2017-18 update of the Oxfordshire Joint Health and Wellbeing Strategy 2015-19. The final revision to the Strategy will be agreed at the Health and Wellbeing Board on 13 July.

 

 

8.

Barton Healthy New Town pdf icon PDF 159 KB

3.55pm

25 minutes

 

Report presented by: Kate Austin, Oxfordshire County Council and Azul Strong, Oxford City Council.

 

A progress report on Barton’s participation in the NHS England Healthy New Town Programme to support shared learning and consider how this can inform future work with planners and developers to tackle health inequalities.

 

Additional documents:

9.

Exercise on Referral

4.20pm

25 minutes

 

Presentation by: Oxfordshire Sport and Physical Activity and Oxfordshire’s district and city councils

 

An overview of the scale and impact of inactivity across the County and the referral schemes in place to address this.

10.

Fuel Poverty workshop outcomes

4.45pm

10 minutes

 

Presented by: Councillor Anna Badcock, Chairman of the Health Improvement Board.

 

A verbal update on the outcomes of the Board’s workshop on fuel poverty which aimed to:

1.    Encourage greater join up between organisations tackling fuel poverty and identify areas for further targeted work.

2.    Set the strategic direction for Oxfordshire fuel poverty work.

 

11.

Forward Plan pdf icon PDF 82 KB

4.55pm

5 minutes

 

Presented by: Cllr Anna Badcock, Chairman of the Health Improvement Board

 

A discussion about the forward plan for the Health Improvement Board.